top of page


ריבת הבנרו צהובה
חומרים:
400 גר' פלפל הבנרו צהוב חתוך לעיגולים
180 גר' סוכר
כף מיץ לימון
ליבה של 2 תפוחים, עם הגרעינים או חצי כפית פקטין
אופן ההכנה:
-
שמים את ההבנרו החתוך בקערה, מוסיפים את הסוכר ושמים במקרר ל-24 שעות עד שהסוכר נהייה במרקם של סירופ.
-
מעבירים את המרכיבים לסיר ומחממים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מדי פעם.
-
מוסיפים את מיץ הלימון והפקטין וממשיכים לערבב על אש קטנה כשעתיים.
-
איך יודעים שהריבה מוכנה? מכניסים מבעוד מועד צלחת למקפיא. מוציאים את הצלחת הקפואה ומניחים עליה בעזרת כפית, טיפה מהריבה.
אם הריבה מסמיכה במהירות – היא מוכנה. אם לא, להמשיך לבשל. -
ניתן להגיש את הריבה במרקם גס עם חתיכות הפלפלים. אם רוצים מרקם עדין יותר, לאחר שהריבה התקררה טוחנים אותה.
bottom of page